..Ahlan Wa Sahlan..

Wednesday, March 31, 2010

..AwaRd..


Bismilahirrahmanirahim



Entri ini khas saya tujukan buat  kak ummi dan kak syauqah yang amat kusayangi kerana Allah swt..
Untuk pengetahuan sahabat-sahabat dua insan ini telah menganugerahkan saya AWARD nie..
Terima kasih ,Jazakillah,arigato na..

                          

Kalau nak tau inilah FIRST TIME saya dapat award dalam alam  maya..hihihi..mula2 tu xfaham tentang tag2 nie..xp Alhamdulillah kak ummi berikan tunjuk ajar..

What i need to do?

1) Thank and link the person who gave you the award.
2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4) State 7 things about yourself.

First 
Bila baca betul-betul award ni saya ingatkan beautiful blog rupa-rupanya beautiful blogger..hmm.. cantik itu  adalah sesuatu yang subjektif..setiap orang mempunyai pandangan tersendiri..betul tak?
Sebagai tanda terima kasih ingin saya hadiahkan pic ini pada kak ummi dan kak syauqah..maaflah saya tidak kreatif..hanya ini yang mampu saya buat..







Kak ummi dan kak syauqah..sokongan dan nasihat amatlah saya perlukan dari kak berdua..terima kasih kerana sampai sekarang kak berdua sentiasa menyokong saya dalam dunia blog nie..doakan semoga saya terus istiqamah ya.. 

jadi para sahabat yang dikasihi..mari berkunjung ke blog dua mawar berduri nie..insyaAllah Anda tidak rugi..nie alamat teratak mereka..


Second
 Mawar Berduri  dan Mujahid yang terpilih untuk menerima award ini ialah : 

1.Ukhti Surianah sahabat seperjuangan yang banyak memberikan inspirasi kepada diriku
4.Ukhti Kemuncup sahabat yang study kat jepon ..waktu kecil dulu dia nie takut hantu sama macam saya..
5.Ukhti Anim sahabat yg blajar kat jepun..dia ni suka pi mengembara..
6.ukhti pwincessima or nama FB nya ima althafunnisa..nie jiran sebelah bilik..comel gitu.^_^
7.Cik Epal dia nie memang comel..entri dia begitu santai
8.Ukhti lyanahisham gadis manis ..skg berada di Selangor
10.Ukhti ratusyabinar blog dia sangat comel..
13.Ukhti bidadaribesi09..teman seperjuangan di kampus..kak banyak memberikan inspirasi.
14.kak nurul bakal ibu...


Lastly

7 things About myself..

1.Anak Sabah ba nie..

2.love WHITE  colour..

3.Mudah mengalirkan airmata (..hmmm...)

4.Suka bunga..especially white flower..

5.Feveret drink is skyjuice..hihi..

6.Suka tido  awal..

7.love to create friendship with anyone..


                                            

Semoga sahabat sekalian terus istiqamah dalam jalan dakwah..dimanapu kita berada,siapapun kita..kita tetap sama..seorang Hamba yang akhirnya akan kembali pada TuHan yang menciptakan kita..sedikitpun usaha kita dalam membantu agamaNya tidak pernah terlepas dari pandanganNya..kerana kita adalah makhluk yang terpilih untuk menjadi khalifah dibumiNya ini..

"Dan Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat."aku hendak menjadikan khalifahdi bumi.mereka berkata "apakah Engkau hendak menjadikan orang yang merosak dan menumpahkan darah disana, sedangkankami bertasbih memuji-Mu dan menyucikab Nama-Mu?"Allah berfirman "sungguh Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui"


wallahu'alam..


                                           

7 comments:

syauqahwardah1209 said...

Salam warahmatullah dik..

Syukran sbb sudi terima award & posting. Ada 3 perkara utama yg akk nak tulis.

Firstly, i like the pic that u design. Really like it! 1st time ada insan yg sudi design pic utk akk.. (T T) *terharu*

Secondly, 7 things about u; no 2,3,4,6 & 7 is just like describing bout myself.. :)

Thirdly, akk betul2 dah jatuh syg pada Nisa. Ketahuilah dik.. walau mgkin tak ditakdirkan utk bertemu di dunia ini, Akk hrp Allah akan melimpahi kurniaNya buat kita utk bertemu dlm raudhah firdausiNya kelak.. pertemuan yg indah adalah mnjadi dmbaan.. :)

Sungguh dik.. moga Allah merahmati ukhuwah ini. biiznillah.

Jaga diri,
Jaga hati,
Jaga iman..

ilalliqa' nisa yg disayangi kerana Allah.. :)


p/s: sgt suka instrumental music & just like ur blog song. :)

\(^^)/ hugs!

Me said...

Mabruk alaiki ya ukhti =)

nisa90 said...

to kak syauqah

syukran sbb menghargai pic yg sy wat tu..

xsangka plak kita byk persamaan kan kak..sukanya saya..ada lagi yg sy plg suka kak..sy nie ska sgt menikmati pemandangan indah..terutamanya tmapt2 yg menyejukkan mata mcm pantai,kawasan gunung dan taman..

sy pun sayang kak..^_^

to me>

syukran..



syg kak jg..

Asiah yusro said...

Salam ukhti tersayang.. terima kasih ukhti.. ini penghargaan untuk akak.. akak banyak belajar dari surianah dan ukhti..

Moga kita benar benar mendapat award di akhirat nanti =) ... amin

nisa90 said...

Asiah Yusro >

wslm..kak..kita sama2 blaja..insyaAllah apa yg baik kita ambl..yg buruk kita jadikan pengajaran..


amin ya Allah..

ukhti_sue said...

Salam ziarah akhowatku syg fillah..ana pun x faham sebenarnya berkaitan dgn award2 ni sebab tu bila ada award hanya mampu ucap terima kasih hehe... ^_^ semoga istiqamah ya...

rindu-fillah... =)

nisa90 said...

ukhti_sue..

hehe..gaya comel..xpa2 sama m'plajari ilmu baru..syukran ala ziarah..(^^')