..Ahlan Wa Sahlan..

Thursday, August 19, 2010

..sifat kaum Hawa..

bismillahirahmanirrahim..


                       
1.SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk , tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian .

2.CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala , kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala .

3.HALUS : ibarat sehalai sutera , cantik , mulus , lembut dan mudah tercarik dan koyak .. walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan , biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM .


4.IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui .

5. KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi , termasuk ibu bapa , anak-anak , dan suami . WANITA amat tabah .

6.PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam .

7.MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA . suka bermanja hanya kepada insane yang bernama LELAKI , namun juga sesame kaum .

8.EGO : WANITA yang terlalu sayangkan seseorang hingga  dia sanggup menolak ketepi EGOnya apabila  bersemuka dengan orang yang  dicintai .

9.CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus

10.SEKS : seks bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal . NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja . LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu . fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan .~Kata orang jika kita ingin menarik hati seseorang itu kita kenali dan fahami mereka dulu~


..kita adalah sebaik-baik kejadian yang Allah cipta jadi hargailah diri kita dan orang disekeliling kita kerana kita punya kelebihan dan kelemahan tersendiri..
 wallahu'alam

2 comments:

Kalbu Muslimah said...

muslimah itu ada pendirian dan sifat masing-masing, lelaki juga sama. syukran atas perkongsiannya!

nisa said...

to kalbu muslimah..

afwan..betul tu..syukran sudi kunjung blog saya..